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Notice of Intended Action

Twenty-five interested persons, a governmental subdivision, an agency or association of 25 or more
persons may demand an oral presentation hereon as provided in Iowa Code section 17A.4(1)"b."

Notice is also given to the public that the Administrative Rules Review Committee may, on its own
motion or on written request by any individual or group, review this proposed action under section
17A.8(6) at a regular or special meeting where the public or interested persons may be heard.

Pursuant to the authority of Iowa Code section 543B.18, the Real Estate Commission hereby gives
Notice of Intended Action to amend Chapter 16, “Prelicense Education and Continuing Education,” and
Chapter 17, “Approval of Schools, Courses and Instructors,” Iowa Administrative Code.

The rules in these chapters describe education, including the attendance requirements. These
amendments are intended to clarify the original intent of the attendance policy.

A public hearing will be held on September 16, 2008, at 10 a.m. in the Second Floor Professional
Licensing Conference Room, 1920 SE Hulsizer, Ankeny, Iowa, at which time persons may present their
views on the proposed rules either orally or in writing. At the hearing, any person who wishes to speak
will be asked to give his or her name and address for the record and to confine remarks to the subject of
the proposed amendments.

Consideration will be given to all written suggestions or comments received before the end of the
business day on September 16, 2008. Comments should be addressed to Toni Bright, Education Director,
Iowa Real Estate Commission, 1920 SE Hulsizer, Ankeny, Iowa 50021; or faxed to (515)281-7411.
E-mail may be sent to toni.bright@iowa.gov.

These amendments are intended to implement Iowa Code chapters 17A, 272C, and 543B.
The following amendments are proposed.
ITEM 1. Amend rule 193E—16.7(543B) as follows:

193E—16.7(543B) Full-time attendance.   Successful completion of continuing education requires
full-time attendance throughout the program, course or activity. A student who arrives late, leaves
during class or leaves early may shall not receive a certificate.

ITEM 2. Amend subrule 17.2(4) as follows:
17.2(4) An attendance certificate shall not be issued to a licensee who is absent from a continuing

education program, course, or activity. The program, course, or activity must be completed in its entirety.
A student who arrives late, leaves during class or leaves early may shall not receive an attendance
certificate.
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